Tavuklu Topalak Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, kimyon, kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 8 su bardağı tavuk suyu
- Kuru nane
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
- 1 limonun suyu ( ben ekşi sevdiğimden 2 limon kullanıyorum)
Tavuklu Topalak Köfte Tarifi Yapılışı
- Köftesi için su hariç bütün malzemeleri bir kaba alalım.
- Güzelce karıştırıp sıcak su ekleyelim.
- Bulgur şişinceye kadar bekletelim.
- Yumuşayan harcı sakız gibi oluncaya kadar güzelce yoğuralım.
- Hamuru eşit şekilde ufak ufak yuvarlayalım.
- Diğer yandan tencereye zeytinyağı ve salçayı koyup kavuralım.
- Üzerine kuru nane ilave edip tavuk suyunu ve limon suyunu ekleyelim.
- Ardından didiklenmiş tavuğu ve nohutu ilave edelim.
- Bir taşım kaynayınca yapmış olduğumuz topalakları ekleyelim. Yaklaşık 20-25 dakika kaynatalım. Kıvam alınca altını kapatıp servis edebilirsiniz😊 afiyet olsun☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder