Topik Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 3 soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- Yarım su bardağı tahin
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
- Tahin
- Toz Antep fıstığı
Topik Nasıl Yapılır?
- Piyazlık doğradığınız soğanları dolmalık fıstıklarla beraber zeytinyağında soteleyin. Yenibahar, kimyon, tarçın, kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.
- 2 yemek kaşığı tahin ekleyip ocaktan alın. Haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahin ve bir tutam tuzla beraber pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
- Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın. Pürenin üzerine sotelediğiniz soğanı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın. Tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.
- Topik mezesini, klasik köfte veya çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Topik Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Soğanları diğer malzemelerin tadını bastırmaması için, küçük küçük doğrayın. Dilerseniz, rendeleyebilirsiniz.
- Rendelemek yerine doğranmış soğan kullanacaksanız, karamelize işlemini tahta spatula ile yapın.
- Karamelize esnasında soğanların üzerine bir tutam esmer şeker ilave edin.
- Üst kısmında da tahin kullanılacağı için, içine koyacağınız tahini iyi ayarlayın.
- Nohutların daha kolay haşlanması için, bir gece önceden suda bekletin.
1 Porsiyon Topik Kaç Kaloridir?
Topiğin bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra, besin değerleri bakımından zengin olduğu için diyet listelerine ekleyebileceğiniz tarifler arasındadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder