Topik Tarifi

Topik Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 3 soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • Tahin
  • Toz Antep fıstığı

Topik Nasıl Yapılır?

  • Piyazlık doğradığınız soğanları dolmalık fıstıklarla beraber zeytinyağında soteleyin. Yenibahar, kimyon, tarçın, kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.
  • 2 yemek kaşığı tahin ekleyip ocaktan alın. Haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahin ve bir tutam tuzla beraber pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın. Pürenin üzerine sotelediğiniz soğanı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın. Tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.
  • Topik mezesini, klasik köfte veya çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Topik Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Soğanları diğer malzemelerin tadını bastırmaması için, küçük küçük doğrayın. Dilerseniz, rendeleyebilirsiniz.
  • Rendelemek yerine doğranmış soğan kullanacaksanız, karamelize işlemini tahta spatula ile yapın.
  • Karamelize esnasında soğanların üzerine bir tutam esmer şeker ilave edin.
  • Üst kısmında da tahin kullanılacağı için, içine koyacağınız tahini iyi ayarlayın.
  • Nohutların daha kolay haşlanması için, bir gece önceden suda bekletin.
1 Porsiyon Topik Kaç Kaloridir?
Topiğin bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra, besin değerleri bakımından zengin olduğu için diyet listelerine ekleyebileceğiniz tarifler arasındadır.

Yorumlar