Yağlama Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı su
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
Harç için;
- 500 gr kıyma
- 2 soğan
- 1 yeşil 1 kırmızı kapya biber
- 3 domates
- Maydanoz
- 2 çorba kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Pul biber, karabiber, tuz
Üstüne sos;
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 kilo süzme yoğurt
Yağlama Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bütün malzemeleri karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz, harcı hazırlarken dinlenmeye bırakırız.
- Kıymayı su ile açıp kavuruyoruz. Soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz .
- Bir iki dakika kavurduktan sonra biberleri ilave ediyoruz ,biberlerde kavrulduktan sonra salça eklenir.
- Daha sonra domates pul biber, karabiber ve tuz maydanoz eklenir.
- İyice kavrulduktan sonra yarım su bardağı su eklenir ve 8/10 dk pişirilir.
- Dinlenen hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. 17 beze çıktı.
- Bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır ve pişirilir.
- Pişirilen yufka üzerine harç serilir bu şekilde bütün katlar hazırlanır.
- Dilimlenip sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder