30 Eylül 2020 Çarşamba

Yağlama Tarifi

Yağlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
Harç için;
  • 500 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yeşil 1 kırmızı kapya biber
  • 3 domates
  • Maydanoz
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Pul biber, karabiber, tuz
Üstüne sos;
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 kilo süzme yoğurt

Yağlama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bütün malzemeleri karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz, harcı hazırlarken dinlenmeye bırakırız.
  2. Kıymayı su ile açıp kavuruyoruz. Soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz .
  3. Bir iki dakika kavurduktan sonra biberleri ilave ediyoruz ,biberlerde kavrulduktan sonra salça eklenir.
  4. Daha sonra domates pul biber, karabiber ve tuz maydanoz eklenir.
  5. İyice kavrulduktan sonra yarım su bardağı su eklenir ve 8/10 dk pişirilir.
  6. Dinlenen hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. 17 beze çıktı.
  7. Bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır ve pişirilir.
  8. Pişirilen yufka üzerine harç serilir bu şekilde bütün katlar hazırlanır.
  9. Dilimlenip sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder