3 Katlı Çilekli Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Kreması için
- 1 paket krema
- 1 paket krem şanti
3 Katlı Çilekli Baton Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar blenderla çırpın.
- İçine sıvı yağ ve sütü döküp 1 tur karıştırın.
- Diğer kuru malzemeleri eleyerek karışımın içine ekleyin. Bundan sonra spatula ile devam edeceğiz. Dışarıdan içeri doğru spatula ile yavaş yavaş karıştırın ki sönmesin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip kek harcını dökün.
- 180° önceden ısıtılmış fırında pişirin(15 dk da pişiyor dikkat edin) piştikten sonra kekin dört kenarını kesin.
- Ortada kalan kısmı 3 eşit parçaya bölün, pastanın katları için.
- Kreması için 1 paket krem şanti ve kremayı çırpın. Her kat için önce kek, sonra kremayı sürün, çilekleri aralarına dizin.
- Kekin her katını biraz sütle ıslatın.
- 3 katı da bu şekilde tamamlayın.
- Üzerini de kalan kremayla kapatın. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder