31 Ekim 2020 Cumartesi

3 Katlı Çilekli Baton Pasta Tarifi

 

3 Katlı Çilekli Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Kreması için

  • 1 paket krema
  • 1 paket krem şanti

3 Katlı Çilekli Baton Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar blenderla çırpın.
  2. İçine sıvı yağ ve sütü döküp 1 tur karıştırın.
  3. Diğer kuru malzemeleri eleyerek karışımın içine ekleyin. Bundan sonra spatula ile devam edeceğiz. Dışarıdan içeri doğru spatula ile yavaş yavaş karıştırın ki sönmesin.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip kek harcını dökün.
  5. 180° önceden ısıtılmış fırında pişirin(15 dk da pişiyor dikkat edin) piştikten sonra kekin dört kenarını kesin.
  6. Ortada kalan kısmı 3 eşit parçaya bölün, pastanın katları için.
  7. Kreması için 1 paket krem şanti ve kremayı çırpın. Her kat için önce kek, sonra kremayı sürün, çilekleri aralarına dizin.
  8. Kekin her katını biraz sütle ıslatın.
  9. 3 katı da bu şekilde tamamlayın.
  10. Üzerini de kalan kremayla kapatın. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder