Ballı Soslu & Soya Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gr somon ( bizde dört kişiye anca yetiyor)
- Tuz
- 1 adet kırmızı soğan
- Çeri domates
- Yeşil biber
Ballı sos için (servis esnasında);
- 3 çorba kaşığı çiçek balı
- 1/2 limon suyu
- Kekik
- Tuz
Soyalı sos için (fırında pişirirken);
- 1/2 limon suyu
- 3 çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı çiçek balı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Ballı Soslu & Soya Soslu Somon Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Öncelikle somonlar küp şeklinde doğranır ve tuzlanır.
- Çöp şişlere domates, biber ve somonlar dizilir. Kırmızı soğan bütünlüğü bozulmadan halka şeklinde doğranır. Şişler ve soğanlar fırın ızgarasına alınır.
- Bu aşamada soya soslu veya ballı soslu için iki ayrı aşama olacaktır.
- Eğer soya soslu pişirmek isterseniz şişlerin ve soğanların üzerine hazırlanan soyalı sos gezdirilir. (Soğana enfes bir tat katıyor mutlaka denemelisiniz)
- Eğer ballı soslu tercih ediliyorsa şişlerin üzerine bir miktar zeytinyağı yada parça tereyağı koyulur.
- Her iki çeşit için de; Fırın ızgara modunda çalıştırılır ve balıklar önlü arkalı kızartılır.
- Ballı soslu somon için hazırlanan sos servis tabağına alınan somonların üzerine gezdirilir. (Fırında sossuz pişirilen)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder