31 Ekim 2020 Cumartesi

Ballı Soslu & Soya Soslu Somon Tarifi

 

Ballı Soslu & Soya Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr somon ( bizde dört kişiye anca yetiyor)
  • Tuz
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Çeri domates
  • Yeşil biber

Ballı sos için (servis esnasında);

  • 3 çorba kaşığı çiçek balı
  • 1/2 limon suyu
  • Kekik
  • Tuz

Soyalı sos için (fırında pişirirken);

  • 1/2 limon suyu
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı çiçek balı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Ballı Soslu & Soya Soslu Somon Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Öncelikle somonlar küp şeklinde doğranır ve tuzlanır. 
  • Çöp şişlere domates, biber ve somonlar dizilir. Kırmızı soğan bütünlüğü bozulmadan halka şeklinde doğranır. Şişler ve soğanlar fırın ızgarasına alınır.
  • Bu aşamada soya soslu veya ballı soslu için iki ayrı aşama olacaktır.
  • Eğer soya soslu pişirmek isterseniz şişlerin ve soğanların üzerine hazırlanan soyalı sos gezdirilir. (Soğana enfes bir tat katıyor mutlaka denemelisiniz)
  • Eğer ballı soslu tercih ediliyorsa şişlerin üzerine bir miktar zeytinyağı yada parça tereyağı koyulur.
  • Her iki çeşit için de; Fırın ızgara modunda çalıştırılır ve balıklar önlü arkalı kızartılır.
  • Ballı soslu somon için hazırlanan sos servis tabağına alınan somonların üzerine gezdirilir. (Fırında sossuz pişirilen)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder