31 Ekim 2020 Cumartesi

Çikolatalı Cupcake Tarifi

 

Çikolatalı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü:200 ml

  • 3 yumurta
  • 100 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) bardak esmer şeker
  • 1/2 (yarım) bardak toz şeker
  • 1/2 (yarım) bardak süt (100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak sıcak su (150 ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un (160 gr)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Bir çimdik tuz

Kreması için:

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 1 paket bitter çikolata

Çikolatalı Cupcake Tarifi Yapılışı

  1. Şekerleri ve tereyağını krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Yumurtaları teker teker kırarak karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Bu sırada ayrı bir kapta sütün içerisine sirkeyi ekleyip yoğunlaşması için bekliyoruz.
  4. Kakaoyu da ayrı bir kapta sıcak suya ekleyip karıştırıyoruz. Ve yumurtalı karışımımız olan ana harcın üzerine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Beklettiğimiz sirkeli sütü de ekliyoruz. Daha sonra katıları yani unu, kabartma tozunu, vanilini ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  6. Muffin kalıplarına bölüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika içleri pişene kadar pişiriyoruz. (fırından fırına göre değişebilir süresi)
  7. Üst kreması için çikolataları benmari usulü eritip bir kutu kremanın içerisine ekleyip karıştırıyoruz ve daha sonra katılaşması için buzdolabına koyuyoruz.
  8. Keklerimizi fırından çıkardıktan sonra soğumaları için bekleyip üzerini süsleyebilir. Afiyet olsuun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder