Çikolatalı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü:200 ml
- 3 yumurta
- 100 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1/2 (yarım) bardak esmer şeker
- 1/2 (yarım) bardak toz şeker
- 1/2 (yarım) bardak süt (100 ml)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak sıcak su (150 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un (160 gr)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Bir çimdik tuz
Kreması için:
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
Çikolatalı Cupcake Tarifi Yapılışı
- Şekerleri ve tereyağını krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Yumurtaları teker teker kırarak karıştırmaya devam ediyoruz.
- Bu sırada ayrı bir kapta sütün içerisine sirkeyi ekleyip yoğunlaşması için bekliyoruz.
- Kakaoyu da ayrı bir kapta sıcak suya ekleyip karıştırıyoruz. Ve yumurtalı karışımımız olan ana harcın üzerine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Beklettiğimiz sirkeli sütü de ekliyoruz. Daha sonra katıları yani unu, kabartma tozunu, vanilini ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Muffin kalıplarına bölüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika içleri pişene kadar pişiriyoruz. (fırından fırına göre değişebilir süresi)
- Üst kreması için çikolataları benmari usulü eritip bir kutu kremanın içerisine ekleyip karıştırıyoruz ve daha sonra katılaşması için buzdolabına koyuyoruz.
- Keklerimizi fırından çıkardıktan sonra soğumaları için bekleyip üzerini süsleyebilir. Afiyet olsuun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder