Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ yada margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- Vanilya
- 1 paket kedi dili
Çikolata sosu için:
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 2, 5 su bardağı süt
Üzeri için
- Kakao
Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım.
- Yağı tencerede eritiyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sonra şeker ve sütü ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp vanilya ekleyip mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
- Borcamı ıslatıp kedi dillerini dizip muhallebiyi dökelim soğumaya bırakıyoruz.
- Bu arada da çikolatalı sosunu hazırlayalım bütün malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Sonra muhallebinin üzerine döküp yaydıralım.
- Soğuyunca buzdolabında 2 3 saat dinlendirelim servisten önce üzerine kakao serpelim servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder