Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • Vanilya
  • 1 paket kedi dili

Çikolata sosu için:

  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2, 5 su bardağı süt

Üzeri için

  • Kakao

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım.
  2. Yağı tencerede eritiyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Sonra şeker ve sütü ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  4. Ocaktan alıp vanilya ekleyip mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  5. Borcamı ıslatıp kedi dillerini dizip muhallebiyi dökelim soğumaya bırakıyoruz.
  6. Bu arada da çikolatalı sosunu hazırlayalım bütün malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  7. Sonra muhallebinin üzerine döküp yaydıralım.
  8. Soğuyunca buzdolabında 2 3 saat dinlendirelim servisten önce üzerine kakao serpelim servise hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar