31 Ekim 2020 Cumartesi

Dızmana Tarifi

Dızmana Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 kase kaymak (Hazır kaymak yada kaynattığımız sütten topladığımız kaymak kullanabilirsiniz 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dızmana Tarifi Yapılışı

  1. öncelikle hamuru mayalıyoruz sıvı yağ ve sütü ılık olacak şekilde ısıtıyoruz.
  2. İçine mayayı döküp karıştırıyoruz. Kaba göz kararı un eleyip tuz şeker ve mayayı ılık şu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yağladığımız borcama hafif bastırarak aralıklı diziyoruz
  5. Üzerine yoğurt kaymak sıvı yağ ve yumurta ve tuzu bir kapta güzelce karıştırıyoruz ve üzerine dökerek yaydırıyoruz.
  6. Kaymağın yarısını ayırıyoruz fırından çıkınca üzerine sürüyoruz.
  7. 220 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yumuşak nefis bir poğaça tarifi afiyet olsun.Harika bir lezzet denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder