Dızmana Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 1 kase yoğurt
- 1 kase kaymak (Hazır kaymak yada kaynattığımız sütten topladığımız kaymak kullanabilirsiniz 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
Dızmana Tarifi Yapılışı
- öncelikle hamuru mayalıyoruz sıvı yağ ve sütü ılık olacak şekilde ısıtıyoruz.
- İçine mayayı döküp karıştırıyoruz. Kaba göz kararı un eleyip tuz şeker ve mayayı ılık şu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuruyoruz.
- Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yağladığımız borcama hafif bastırarak aralıklı diziyoruz
- Üzerine yoğurt kaymak sıvı yağ ve yumurta ve tuzu bir kapta güzelce karıştırıyoruz ve üzerine dökerek yaydırıyoruz.
- Kaymağın yarısını ayırıyoruz fırından çıkınca üzerine sürüyoruz.
- 220 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yumuşak nefis bir poğaça tarifi afiyet olsun.Harika bir lezzet denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder