Elma Sirkesi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg doğal elma
- Sirke anası
- Hazır içme suyu
- Tuz (20 gün sonrası için)
Elma Sirkesi Yapımı Tarifi Yapılışı
- Elmalar yıkanır ve tamamen kuruması beklenir.
- Elmalar kesilir.
- Cam bir kavanoza elmalar koyulur.
- Bir yıl önceden hazırladığımız sirkenin sirke anası maya olarak kullanılır.
- Bir miktar ev yapımı sirke ilave edilir.
- Kavanoz tam dolu olmayacak şekilde hazır içme suyu koyulur.
- Üzerine tülbent kapatılıp gün ışığı görmeyen karanlık bir yere koyulur.
- Yeni bir tahta kaşıkla her gün karıştırılır.
- Bu işlem elmalar dibine çökünceye kadar devam eder. 20-30 gün sürüyor.
- Elmalar dibine çökünce bir miktar kalın tuz ilave edilir ve aynı koruma yöntemi ile 2 ay beklemeye alınır.
- 2 ay sonunda elma sirkesi birkaç defa süzülerek kullanıma hazır hale gelir.Not:sirke anası olmayanlar bir yemek kaşığı kaliteli bal, 10_20 adet nohut, 1 yemek kaşığı bulgur kullanabilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder