Elma Sirkesi Yapımı Tarifi

 

Elma Sirkesi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg doğal elma
  • Sirke anası
  • Hazır içme suyu
  • Tuz (20 gün sonrası için)

Elma Sirkesi Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Elmalar yıkanır ve tamamen kuruması beklenir.
  2. Elmalar kesilir.
  3. Cam bir kavanoza elmalar koyulur.
  4. Bir yıl önceden hazırladığımız sirkenin sirke anası maya olarak kullanılır.
  5. Bir miktar ev yapımı sirke ilave edilir.
  6. Kavanoz tam dolu olmayacak şekilde hazır içme suyu koyulur.
  7. Üzerine tülbent kapatılıp gün ışığı görmeyen karanlık bir yere koyulur.
  8. Yeni bir tahta kaşıkla her gün karıştırılır.
  9. Bu işlem elmalar dibine çökünceye kadar devam eder. 20-30 gün sürüyor.
  10. Elmalar dibine çökünce bir miktar kalın tuz ilave edilir ve aynı koruma yöntemi ile 2 ay beklemeye alınır.
  11. 2 ay sonunda elma sirkesi birkaç defa süzülerek kullanıma hazır hale gelir.Not:sirke anası olmayanlar bir yemek kaşığı kaliteli bal, 10_20 adet nohut, 1 yemek kaşığı bulgur kullanabilir.Afiyet olsun.

Yorumlar