31 Ekim 2020 Cumartesi

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket (25 gr) kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket krem şanti
  • Dr oetker soğuk çikolata sosu

Üst sosunu hazırlamak için;

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı kek karışımına un ve kabartma tozu ve vanilyayı koymadan önce ayırıyoruz)
  • Yarım su bardağı süt

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şekeri çırpıyoruz.
  2. Ardından süt sıvı yağ ve kakaomuzu ilave ederek güzelce çırpıyoruz ve bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz.
  3. Ardından diğer karıştırma kabında ki malzemelerin içerisine geriye kalan kabartma tozu vanilya ve unu ilave ederek iyice çırparak yağlanmış bir fırın tepsisine dökerek 165-160 derecede ki önceden azıcık ısıtılmış fırınımızda 20-25 dk pişiyoruz.
  4. Kekimiz pişerken küçük bir kabın içerisine ayırdığımız 1 su bardağı karışıma yarım su bardağı sütümüzü koyarak karıştırarak ocakta bir taşım pişirerek soğuması için kenara alıyoruz.
  5. Pişen kekimizi ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerini kürdan yardımı ile deliyoruz ve bu soğumuş olan sosumuzu güzelce kekin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  6. Kekimizin sosunu çekmesini beklerken üzerine sürmek için krem şantimizi hazırlıyor ve sosu çeken soğuyan kekimizin üzerine krem şantimizi güzelce yayıyor.
  7. Ardından da çikolata sosu ile süsleyerek servis ediyoruz. Benim çok çok beğenilen bir tarifimdir yiyen bir kez daha istiyor ☺️şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder