Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket (25 gr) kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket krem şanti
- Dr oetker soğuk çikolata sosu
Üst sosunu hazırlamak için;
- 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı kek karışımına un ve kabartma tozu ve vanilyayı koymadan önce ayırıyoruz)
- Yarım su bardağı süt
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta şekeri çırpıyoruz.
- Ardından süt sıvı yağ ve kakaomuzu ilave ederek güzelce çırpıyoruz ve bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz.
- Ardından diğer karıştırma kabında ki malzemelerin içerisine geriye kalan kabartma tozu vanilya ve unu ilave ederek iyice çırparak yağlanmış bir fırın tepsisine dökerek 165-160 derecede ki önceden azıcık ısıtılmış fırınımızda 20-25 dk pişiyoruz.
- Kekimiz pişerken küçük bir kabın içerisine ayırdığımız 1 su bardağı karışıma yarım su bardağı sütümüzü koyarak karıştırarak ocakta bir taşım pişirerek soğuması için kenara alıyoruz.
- Pişen kekimizi ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerini kürdan yardımı ile deliyoruz ve bu soğumuş olan sosumuzu güzelce kekin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Kekimizin sosunu çekmesini beklerken üzerine sürmek için krem şantimizi hazırlıyor ve sosu çeken soğuyan kekimizin üzerine krem şantimizi güzelce yayıyor.
- Ardından da çikolata sosu ile süsleyerek servis ediyoruz. Benim çok çok beğenilen bir tarifimdir yiyen bir kez daha istiyor ☺️şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder