Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Su
  • Tuz

Sosu için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharımızın çiçeklerini ayırıp yıkıyoruz.
  2. Bir tencereye üzerini geçecek kadar su koyup üzerine de tuz atıp kaynamaya bırakıyoruz. Çok yumuşatmamak gerekir.
  3. Pişen karnabaharımızı süzüp soğumaya bırakılır.
  4. Sos hazırlanır ve çiçekleri tek tek sosa batırılıp kızgın yağda orta ateşte her tarafı kızartılır.
  5. Kızartmış olduğumuz karnabaharı dilerseniz yoğurt veya dilerseniz sarmısaklı yoğurt ile sunabilirsiniz.Deniyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Oldukça basit fakat bana göre lezzeti büyük bir tarif biz severek yediğimiz bir tariftir.

Yorumlar