Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Su
  • Tuz

Sosu için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharımızın çiçeklerini ayırıp yıkıyoruz.
  2. Bir tencereye üzerini geçecek kadar su koyup üzerine de tuz atıp kaynamaya bırakıyoruz. Çok yumuşatmamak gerekir.
  3. Pişen karnabaharımızı süzüp soğumaya bırakılır.
  4. Sos hazırlanır ve çiçekleri tek tek sosa batırılıp kızgın yağda orta ateşte her tarafı kızartılır.
  5. Kızartmış olduğumuz karnabaharı dilerseniz yoğurt veya dilerseniz sarmısaklı yoğurt ile sunabilirsiniz.Deniyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Oldukça basit fakat bana göre lezzeti büyük bir tarif biz severek yediğimiz bir tariftir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?