31 Ekim 2020 Cumartesi

Köri Zerdeçal Ve Limonlu Köfteli Kereviz Tarifi

 

Köri Zerdeçal Ve Limonlu Köfteli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 200 Gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un

Kereviz için;

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 kase bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
  • Dereotu

Köri Zerdeçal Ve Limonlu Köfteli Kereviz Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte yoğurulur. Minik köfteler hazırlanır ve unlanır.
  • Kerevizler ve havuç jülyen şeklinde doğranır ve kerevizler limonlu suya alınır.
  • Yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsak zeytinyağında kavrulur. Kaynar su eklenir.
  • Bezelyeler ilave edilir ve yaklaşık 5 dk pişirilir. Ardından havuç eklenir ve 2-3 dakika daha pişirilir.
  • En son kerevizler ile köfteler eklenir ve tencereye yarım limon suyu ilave edilir. (Sebzelerin pişme süresi farklı olup erimesinler diye). Pişmeye yakın baharatlar eklenir. Dereotu koyulur. 
  • Servis ederken suyu fazla ise biraz sürdürerek koyulabilir ama suyunun da oldukça lezzetli olduğu unutulmamalıdır.
  • Servis edilirken üzerine yine dereotu serpilebilir. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder