Köri Zerdeçal Ve Limonlu Köfteli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 200 Gr kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Un
Kereviz için;
- 1 adet büyük boy kereviz
- 2 adet havuç
- 1 kase bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet limon suyu
- Tuz
- Dereotu
Köri Zerdeçal Ve Limonlu Köfteli Kereviz Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte yoğurulur. Minik köfteler hazırlanır ve unlanır.
- Kerevizler ve havuç jülyen şeklinde doğranır ve kerevizler limonlu suya alınır.
- Yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsak zeytinyağında kavrulur. Kaynar su eklenir.
- Bezelyeler ilave edilir ve yaklaşık 5 dk pişirilir. Ardından havuç eklenir ve 2-3 dakika daha pişirilir.
- En son kerevizler ile köfteler eklenir ve tencereye yarım limon suyu ilave edilir. (Sebzelerin pişme süresi farklı olup erimesinler diye). Pişmeye yakın baharatlar eklenir. Dereotu koyulur.
- Servis ederken suyu fazla ise biraz sürdürerek koyulabilir ama suyunun da oldukça lezzetli olduğu unutulmamalıdır.
- Servis edilirken üzerine yine dereotu serpilebilir. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder