31 Ekim 2020 Cumartesi

Mandalinalı Kekstra Tarifi

 

Mandalinalı Kekstra Tarifi İçin Malzemeler

Kek için

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı tepeleme kıvamına göre biraz daha arttırılabilir un
  • 1 adet mandalina kabuğu rendesi

Mandalina sos için

  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı su

Mandalinalı Kekstra Tarifi Yapılışı

  1. Kek için.Önce yumurta şeker ve vanilyayı yaklaşık 10-15 dk çırpın. İyice krema gibi olması gerekir yoksa kabarmayabilir.
  2. Daha sonra yağ ve ılık suyu katıp bir kaç dakika daha çırpıp mandalina kabuğu, kabartma tozu ve unu da katıp yeniden çırpın.
  3. Hamur kıvamı aşırı yoğun olmamalı klasik kek kıvamından biraz daha cıvık bir hamuru oluyor.
  4. Muffin kaplarına doldurup 170 derecede fırına verin.
  5. Pişme süresini tutmadım ama üzeri kızarınca fırından çıkarabilirsiniz. Biraz dinlendirip muffin kaplarından çıkarın.
  6. Jole için.Tüm malzemeleri tencereye koyup kaynayıp göz göz olana kadar pişirin. (bir sonraki yaptığımda renginin biraz daha parlak olması için sıgır jelatini katmayı düşünüyorum biraz mat görüntülü oldu daha parlak olması için öneririm. )
  7. Jole göz göz olduktan sonra ocaktan alıp muffinlerimizin boşluklarını doldurun.
  8. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra kekimiz hazır. Afiyet olsun 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder