Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 adet karnabahar
- 1/2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı cajun baharatı
- 4 yemek kaşığı sweeh chilli sos
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı acı sos
- 1-2 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı susam
Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı orta boyutlarda çiçeklere ayırın ve tencereye ekleyin. Üzerine su koyduktan sonra 10 dakika haşlayın.
- Derin bir kaseye baharat ve beyaz unu koyun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyerek boza kıvamına getirin.
- Haşlanan karnabaharları önce sosa, ardından galeta ununa batırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, sos ve una batırılmış karnabaharları dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar, kızartın.
- Başka bir kasenin içerisine zeytinyağı, sweeh chilli sos ve acı sosu ekleyerek karıştırın.
- Kızaran karnabaharları acı soslu karışıma bulayarak tekrar fırına atın ve 10 dakika kızartın.
- Bu esnada maydanozları ince ince kıyın.
- Soslu karnabaharları üzerine susam ve maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
- Dilerseniz, karnabaharları pırasa ile birlikte de sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder