31 Ekim 2020 Cumartesi

Tarcinli Rulo Gevrek Tarifi

 

Tarcinli Rulo Gevrek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 100 g küp küp tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

Arası için;

  • 1/2 su bardağı esmer şeker/toz şeker (hindistan cevizi şekeri kullandım)
  • 1/4 su bardağı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Tarcinli Rulo Gevrek Nasıl Yapılır?

  • Un ve terayağı ıslak kum haline gelene kadar yoğurulur.
  • Orta kısım havuz yapılır ve diğer tüm malzemeler ilave edilip çatal yardımıyla karıştırıldıktan sonra hamur elle yoğurulur.
  • Aynı kaseye biraz daha un ilave ederek ele yapışmayan yumoş bir hamur elde ediyoruz ve kaseyi streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanırken ara kısım için gerekli malzemeleri bir kasede birleştirip kenara ayırıyoruz.
  • Mayalanan hamuru düz bir zeminde merdane ile açıp 3 adet dikdörtgen şekil hazırlıyoruz ve tereyağını üzerlerine fırça ile sürüyoruz.
  • Sonrasında tarçınlı karışımı üzerine serpip hamuru dikkatli bir şekilde rulo yapıp keskin bıçak yardımıyla 1-2 parmak genişliğinde kesiyoruz ve yağladığımız fırın kabına diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk piştikten sonra üzeri kızarmış, tarçın kokulu rulolarımız hazır oluyor.
  • Sonrasında süt ile birlikte kasede yada üzeri için frosting hazırlayıp servis edebilirsiniz...Afiyet bal olsun🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder