Tarcinli Rulo Gevrek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 100 g küp küp tereyağı
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
Arası için;
- 1/2 su bardağı esmer şeker/toz şeker (hindistan cevizi şekeri kullandım)
- 1/4 su bardağı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Tarcinli Rulo Gevrek Nasıl Yapılır?
- Un ve terayağı ıslak kum haline gelene kadar yoğurulur.
- Orta kısım havuz yapılır ve diğer tüm malzemeler ilave edilip çatal yardımıyla karıştırıldıktan sonra hamur elle yoğurulur.
- Aynı kaseye biraz daha un ilave ederek ele yapışmayan yumoş bir hamur elde ediyoruz ve kaseyi streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken ara kısım için gerekli malzemeleri bir kasede birleştirip kenara ayırıyoruz.
- Mayalanan hamuru düz bir zeminde merdane ile açıp 3 adet dikdörtgen şekil hazırlıyoruz ve tereyağını üzerlerine fırça ile sürüyoruz.
- Sonrasında tarçınlı karışımı üzerine serpip hamuru dikkatli bir şekilde rulo yapıp keskin bıçak yardımıyla 1-2 parmak genişliğinde kesiyoruz ve yağladığımız fırın kabına diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk piştikten sonra üzeri kızarmış, tarçın kokulu rulolarımız hazır oluyor.
- Sonrasında süt ile birlikte kasede yada üzeri için frosting hazırlayıp servis edebilirsiniz...Afiyet bal olsun🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder