Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet mantar
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet köy biberi
- 1 adet sarı biber (İsteğe bağlı)
- 1 adet domates
- Bir avuç maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Baharat (İstenilen konulabilir)
Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Biberleri doğrayalım ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile yumuşayana kadar çevirelim.
- Mantarları yıkamayın. Şapkaları gövdesinden ayırın.
- Mantar şapkalarını bıçak yardımıyla alttan üste doğru soyun ve doğrayın.
- (mantarı yıkarsak sulanıyor. Sulu bir yemek ortaya çıkıyor. )
- Gövdelerini yıkayıp doğrayalım ve biberlere ekleyip 5 dk soteleyelim.
- Tuzu ekleyelim (mantar tuzlu bir ürün, çok az atalım sonra eklersiniz)
- Ardından domates leri kabuğunu soyalım ve ufak ufak doğrayıp 10 dk yumuşayana kadar soteledikten sonra maydanozu üstüne koyup 2 dk daha çevirelim. (istenilen baharatı koyabilirsiniz) Servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder