31 Ekim 2020 Cumartesi

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi

 

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet köy biberi
  • 1 adet sarı biber (İsteğe bağlı)
  • 1 adet domates
  • Bir avuç maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Baharat (İstenilen konulabilir)

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri doğrayalım ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile yumuşayana kadar çevirelim.
  2. Mantarları yıkamayın. Şapkaları gövdesinden ayırın.
  3. Mantar şapkalarını bıçak yardımıyla alttan üste doğru soyun ve doğrayın.
  4. (mantarı yıkarsak sulanıyor. Sulu bir yemek ortaya çıkıyor. )
  5. Gövdelerini yıkayıp doğrayalım ve biberlere ekleyip 5 dk soteleyelim.
  6. Tuzu ekleyelim (mantar tuzlu bir ürün, çok az atalım sonra eklersiniz)
  7. Ardından domates leri kabuğunu soyalım ve ufak ufak doğrayıp 10 dk yumuşayana kadar soteledikten sonra maydanozu üstüne koyup 2 dk daha çevirelim. (istenilen baharatı koyabilirsiniz) Servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder