30 Kasım 2020 Pazartesi

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yeşil biber
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1,5 su bardağı şehriye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası

Baharatları;

  • Kekik, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, tuz
  • 2 adet domates

Üzeri için;

  • Birer tutam kıyılmış dereotu ve maydanoz

Ankara Tava Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı et, sıvı yağ ile kavrulur. Kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Yaklaşık 45 dakika. Burada önemli olan en kısık ateşte pişirilmesi ve suyunu çekince 1 su bardağı su ilave edilerek suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilmesidir.
  3. Tencereye ince kıyılmış soğan, sarımsak, rende havuç ilave edilip kavrulur.
  4. Salçalar da ilave edilip kavrulur.
  5. Baharatları bir tutam ilave edilir. Tuzu katılır.
  6. En son şehriyesi de katılıp hafif rengi değişene kadar kavrulur.
  7. Ben 1. 5 su bardağı şehriyeye 2. 5 su bardağı sıcak su kullandım. Pilavın suyu ilave edilir ve tereyağı katılır.
  8. Domates küp küp doğranır.
  9. Tüm suyunu çeken ve pişen şehriyelerin demlenmesi için ocaktan alınır.
  10. Üzerine küp doğranmış domates ve maydanoz, dereotu konulup tencere kapağı kapatılarak demlenmesi sağlanır.
  11. Bu aşamada tencere kapağı ile tencere arasına iki kat havlu peçete koyabilirsiniz.Ya da sofra bezine tencereyi sarabilirsiniz.
  12. Demlenen pilavımız servis tabağına alınıp soframızdaki yerini alır.

Afiyet ve sağlıkla tüketmeniz dileğiyle ❤️.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder