Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 yeşil biber
- 1 rendelenmiş havuç
- 1,5 su bardağı şehriye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
Baharatları;
- Kekik, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, tuz
- 2 adet domates
Üzeri için;
- Birer tutam kıyılmış dereotu ve maydanoz
Ankara Tava Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı et, sıvı yağ ile kavrulur. Kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirilir.
- Yaklaşık 45 dakika. Burada önemli olan en kısık ateşte pişirilmesi ve suyunu çekince 1 su bardağı su ilave edilerek suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilmesidir.
- Tencereye ince kıyılmış soğan, sarımsak, rende havuç ilave edilip kavrulur.
- Salçalar da ilave edilip kavrulur.
- Baharatları bir tutam ilave edilir. Tuzu katılır.
- En son şehriyesi de katılıp hafif rengi değişene kadar kavrulur.
- Ben 1. 5 su bardağı şehriyeye 2. 5 su bardağı sıcak su kullandım. Pilavın suyu ilave edilir ve tereyağı katılır.
- Domates küp küp doğranır.
- Tüm suyunu çeken ve pişen şehriyelerin demlenmesi için ocaktan alınır.
- Üzerine küp doğranmış domates ve maydanoz, dereotu konulup tencere kapağı kapatılarak demlenmesi sağlanır.
- Bu aşamada tencere kapağı ile tencere arasına iki kat havlu peçete koyabilirsiniz.Ya da sofra bezine tencereyi sarabilirsiniz.
- Demlenen pilavımız servis tabağına alınıp soframızdaki yerini alır.
Afiyet ve sağlıkla tüketmeniz dileğiyle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder