30 Kasım 2020 Pazartesi

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • Karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 8 kahve fincanı şeker
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için ;

  • Kaymak ve antep fıstığı veya ceviz

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları ortadan ikiye bölüyoruz çekirdekleri çıkartıp bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Ayvalarımızın kabuklarını soyup tenceremizin altına dizip üzerine soyduğumuz ayvaları koyuyoruz .
  3. Ayvalarımızın herbirinin üzerine gelicek ayva çekirdeği ve karanfilleri ekliyoruz.
  4. Ayvaların herbirinin üzerine gelecek şekilde 2 er fincan şekerleri ekliyoruz.
  5. Tencerenin orta kısmına 2 adet çubuk tarçını koyuyoruz ,yarım su bardağı suyu ekleyip ilk önce büyük ocakta kaynamasını sağlıyoruz.
  6. Kaynadıktan sonra ocağın en küçük kısmında 1 saat pişiyoruz, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder