Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet ayva
- Karanfil
- 2 adet çubuk tarçın
- 8 kahve fincanı şeker
- Yarım su bardağı su
Üzeri için ;
- Kaymak ve antep fıstığı veya ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayvaları ortadan ikiye bölüyoruz çekirdekleri çıkartıp bir kenarda bekletiyoruz.
- Ayvalarımızın kabuklarını soyup tenceremizin altına dizip üzerine soyduğumuz ayvaları koyuyoruz .
- Ayvalarımızın herbirinin üzerine gelicek ayva çekirdeği ve karanfilleri ekliyoruz.
- Ayvaların herbirinin üzerine gelecek şekilde 2 er fincan şekerleri ekliyoruz.
- Tencerenin orta kısmına 2 adet çubuk tarçını koyuyoruz ,yarım su bardağı suyu ekleyip ilk önce büyük ocakta kaynamasını sağlıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocağın en küçük kısmında 1 saat pişiyoruz, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder