30 Kasım 2020 Pazartesi

Fırında Soslu Tavuk Baget Tarifi

 

Fırında Soslu Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk baget
  • 2 adet patates
  • 3 adet çeri domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Tuz

Fırında Soslu Tavuk Baget Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt, sıvı yağ, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  2. Tavuk bagetlerin derisini temizleyip yıkayın.
  3. Hazırladığınız sosa bulayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
  4. Daha sonra borcama bagetleri dizin.
  5. Patatesleri elma dilimi kesin.
  6. Domatesleri ortadan ikiye bölün.
  7. Biberleri uzun uzun kesin.
  8. Hazırladığınız sebzeleri bagetlerin üzerine dizin.
  9. Hafif ıslatıp buruşturduğunuz yağlı kağıdı üzerlerine kapatın.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
  11. Üzerinden kağıdı alın.
  12. 10 dakika daha pişirin.
  13. Yanına pirinç̧ pilavı ile servis edin.

Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder