Fırında Soslu Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet tavuk baget
- 2 adet patates
- 3 adet çeri domates
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak rendesi
- Tuz
Fırında Soslu Tavuk Baget Tarifi Yapılışı
- Yoğurt, sıvı yağ, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Tavuk bagetlerin derisini temizleyip yıkayın.
- Hazırladığınız sosa bulayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
- Daha sonra borcama bagetleri dizin.
- Patatesleri elma dilimi kesin.
- Domatesleri ortadan ikiye bölün.
- Biberleri uzun uzun kesin.
- Hazırladığınız sebzeleri bagetlerin üzerine dizin.
- Hafif ıslatıp buruşturduğunuz yağlı kağıdı üzerlerine kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Üzerinden kağıdı alın.
- 10 dakika daha pişirin.
- Yanına pirinç̧ pilavı ile servis edin.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder