Gıda Boyasız Doğal Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet ayva (siz kaçtane yapmak isterseniz okadar kullanın)
- Her yarım dilim ayva için 4 yemek kaşığı şeker
- Her yarım dilim ayva için yarım çay bardağı su
- 6-7 adet karanfil
- Ayva çekirdekleri
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- Ayva kabukları
Gıda Boyasız Doğal Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ayvaların kabuklarını soyalım atmayalım tencerenin altına dizeceğiz.
- Ayvaları ortadan ikiye keselim. Kaşık yardımıyla orta kısmını oyalım. Çekirdeklerini ayıralım.
- Rengini ve kıvamını verecek olan çekirdekler.
- Temızlediğimiz ayvaları limonlu suda bekletelim kararmasın.
- Tenceremizi ocağa koyalım. En altına ayva kabuklarını ve çekirdeklerini atalım. Ayvaları dizelim.
- Ayvaların üzerine her birine 4 yemek kaşığı şeker ekleyelim.
- Suyumu da ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra altını en kısığa getirip rengi kırmızılaşana kadar ve jöle kıvamı alana kadar pişirelim. Ben toplamda 1. 5 saat pişirdim. Ayvanın cinsine göre değişkenlik gösterebilir. Daha kısa sürede yada daha uzun sürede de bu rengi yakalayabilirsiniz.
- Pişerken kaşık yardımıyla suyundan ayvaların üstüne gezdirelim. Altını kapatır kapatmaz servis tabağına alalım.
- Üzerine krem şanti yada kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder