Gıda Boyasız Doğal Ayva Tatlısı Tarifi

 

Gıda Boyasız Doğal Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva (siz kaçtane yapmak isterseniz okadar kullanın)
  • Her yarım dilim ayva için 4 yemek kaşığı şeker
  • Her yarım dilim ayva için yarım çay bardağı su
  • 6-7 adet karanfil
  • Ayva çekirdekleri
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Ayva kabukları

Gıda Boyasız Doğal Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ayvaların kabuklarını soyalım atmayalım tencerenin altına dizeceğiz.
  2. Ayvaları ortadan ikiye keselim. Kaşık yardımıyla orta kısmını oyalım. Çekirdeklerini ayıralım.
  3. Rengini ve kıvamını verecek olan çekirdekler.
  4. Temızlediğimiz ayvaları limonlu suda bekletelim kararmasın.
  5. Tenceremizi ocağa koyalım. En altına ayva kabuklarını ve çekirdeklerini atalım. Ayvaları dizelim.
  6. Ayvaların üzerine her birine 4 yemek kaşığı şeker ekleyelim.
  7. Suyumu da ekleyip kaynamaya bırakalım.
  8. Kaynadıktan sonra altını en kısığa getirip rengi kırmızılaşana kadar ve jöle kıvamı alana kadar pişirelim. Ben toplamda 1. 5 saat pişirdim. Ayvanın cinsine göre değişkenlik gösterebilir. Daha kısa sürede yada daha uzun sürede de bu rengi yakalayabilirsiniz.
  9. Pişerken kaşık yardımıyla suyundan ayvaların üstüne gezdirelim. Altını kapatır kapatmaz servis tabağına alalım.
  10. Üzerine krem şanti yada kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar