30 Kasım 2020 Pazartesi

Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi

 

Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 300 gram kıyma
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
  • Pul biber

Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar halka halka doğranır ve tuzlu suda 30 dakika bekletilir.
  2. Patlıcanları beklerken domates, biber, soğan ve sarımsakları küçük küçük doğruyalım.
  3. Patlıcanın suyunu süzüp kuruttuktan sonra ön pişirme yapalım patlıcanları.
  4. Ön pişirme yaptıktan sonra fazla yağından kurtulmak için peçetenin üstünde yapını almasını sağlayalım.
  5. Daha sonra kıymalı harcımıza geçelim, kıymayı kavurduktan sonra biber ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edilim biraz yumuşadıktan sonra domates, sarımsak ve salçayıda ilave edelim.
  6. Domates suyunu çektikten sonra 1 çay barağı sıcak su ekleyip bi 5 dakka daha pişirelim.
  7. Patlıcanları tencerenin en altına dizelim, üzerine kıymalı sosumuzu ekleyelim ve onun üstünede 1 su bardağı sıcak su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirelim.

Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder