Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 300 gram kıyma
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
- Pul biber
Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar halka halka doğranır ve tuzlu suda 30 dakika bekletilir.
- Patlıcanları beklerken domates, biber, soğan ve sarımsakları küçük küçük doğruyalım.
- Patlıcanın suyunu süzüp kuruttuktan sonra ön pişirme yapalım patlıcanları.
- Ön pişirme yaptıktan sonra fazla yağından kurtulmak için peçetenin üstünde yapını almasını sağlayalım.
- Daha sonra kıymalı harcımıza geçelim, kıymayı kavurduktan sonra biber ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edilim biraz yumuşadıktan sonra domates, sarımsak ve salçayıda ilave edelim.
- Domates suyunu çektikten sonra 1 çay barağı sıcak su ekleyip bi 5 dakka daha pişirelim.
- Patlıcanları tencerenin en altına dizelim, üzerine kıymalı sosumuzu ekleyelim ve onun üstünede 1 su bardağı sıcak su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder