30 Kasım 2020 Pazartesi

Tuzlu Kek (Börek) Tarifi

 

Tuzlu Kek (Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase küp küp doğranmış süzme beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Susam

Tuzlu Kek (Börek) Tarifi Yapılışı

  1. Çırpma kabımıza yumurtayı alalım ve bir güzel çırpalım.
  2. Peynir ve maydanoz hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. En son beyaz süzme peynirimizi ve ince ince doğradığımız maydanozları ekleyip spotula ile karıştıralım susam serpelim.
  4. Yağlı kağıt serip tepsimize harcı dökelim.
  5. 180 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirelim.

Hamur işi, poğaça sevenlere.

Kesinlikle sizin tarifiniz 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder