Çikolata Soslu Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gr petibör bisküvi ( 2 paket)
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı süt
Çikolata sos için;
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 150gr çikolata ( bitter veya sütlü )
Çikolata Soslu Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı
- Margarini tencereye koyup eritip ocağın altını kapatın içine toz şekeri kakaoyu, sütü koyup iyice karıştırın.
- Diğer taraftan petibör bisküvileri elinizle küçük parçalara bölüp tencerenin içindeki sıvı karışıma ekleyin.
- Karışımı bisküvilere iyice yedirin bu karışımı strech film serili kelepçeli bir kalıba boşaltın.
- Bir kaşığın arkasıyla karışımı iyice bastırıp üzerini düzleştirin. Buzlukta 2 saat bekletin.
- Üzerine çikolata sosu için kremayı tencereye koyun kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.
- İçine çikolatayı ekleyip iyice karıştırın sos kıvamını bulunca buzluktaki mozaik pastasını ters çevirip servis tabağına alın.
- Üzerine çikolata sosunu dökün.
- İri dövülmüş ceviz serpin buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
- Üzerine fındık antep fıstığı serpe bilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder