Haydari Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı nane (normalde dere otu kullanır evde kalmamış ben kuru nane kulandım mezenin içine)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1-2 dilim beyaz peynir
- 2 diş sarımsak
Haydari Tarifi Yapılışı
- Tereyağını tavaya alıp eritmekle başlayalım eriyince bir tatlı kaşığı naneyi ilave edip 1 dakika daha çevirelim. Soğumaya bırakalım. Bu arada mezemize başlayalım.
- Süzme yoğurtun için beyaz peynir çatalla ezilerek ufalanır, 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave edilir.
- Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuz eklenerek karıştırılır.
- Servis tabağınıza alın ve üzerini zeytinyağı ve nane ile süsleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder