31 Aralık 2020 Perşembe

Pratik İrmik Helvası (Enfes Tat) Tarifi

 

Pratik İrmik Helvası (Enfes Tat) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Pratik İrmik Helvası (Enfes Tat) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sıvı yağ ve irmiği bir tencereye alıp orta ateşte rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım.
  2. Rengi koyulaştıktan sonra şekeri ve suyu ekleyelim.
  3. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyu çekilinceye kadar pişirelim. Arada bir iki sefer karıştıralım.
  4. Suyu çekildikten sonra ocaktan alalım yaklaşık 30 dk bekletelim. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder