Pratik İrmik Helvası (Enfes Tat) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Pratik İrmik Helvası (Enfes Tat) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sıvı yağ ve irmiği bir tencereye alıp orta ateşte rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım.
- Rengi koyulaştıktan sonra şekeri ve suyu ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyu çekilinceye kadar pişirelim. Arada bir iki sefer karıştıralım.
- Suyu çekildikten sonra ocaktan alalım yaklaşık 30 dk bekletelim. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder