31 Aralık 2020 Perşembe

Soğuk Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi

 

Soğuk Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 yaprak hazır baklava yufkası
  • 1 paket margarin (250 gram)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı çekilmiş antep fıstığı (Ceviz de olur)

Üzeri için;

  • 1 paket kuvertür çikolata yada toz nesquik

Şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı şeker

Soğuk Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbeti hazırlayalım. Süt ve şeker kaynayana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
  2. Margarini eritip sıvı yağla karıştıralım. Baklavayı yapmak istediğiniz tepsiyi önce yağlayalım.
  3. Sonra 3 yaprak yufka koyup 3. Yaprağı yağlayalım. Tekrar 3 yaprak koyup yağlayalım.
  4. Sonra 4 kat koyup yağlayıp antep fıstığını serpelim.
  5. Sonra tekrar 3 yaprak koyup yağlayalım. Tekrar 3 yaprak koyup yağlayalım ve son 4 yaprağı da koyup güzelce yağlayalım.
  6. Kare şeklinde keselim.
  7. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü altı kızarana kadar pişirelim.
  8. Pişen baklavanın üzerine soğuk sütlü şerbeti dökelim.
  9. Üzerine rendelediğimiz çikolataları serpip en az 2 saat dolapta dinlendirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun 😌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder