Soğuk Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi İçin Malzemeler
- 20 yaprak hazır baklava yufkası
- 1 paket margarin (250 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı çekilmiş antep fıstığı (Ceviz de olur)
Üzeri için;
- 1 paket kuvertür çikolata yada toz nesquik
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- 2 su bardağı şeker
Soğuk Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti hazırlayalım. Süt ve şeker kaynayana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
- Margarini eritip sıvı yağla karıştıralım. Baklavayı yapmak istediğiniz tepsiyi önce yağlayalım.
- Sonra 3 yaprak yufka koyup 3. Yaprağı yağlayalım. Tekrar 3 yaprak koyup yağlayalım.
- Sonra 4 kat koyup yağlayıp antep fıstığını serpelim.
- Sonra tekrar 3 yaprak koyup yağlayalım. Tekrar 3 yaprak koyup yağlayalım ve son 4 yaprağı da koyup güzelce yağlayalım.
- Kare şeklinde keselim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü altı kızarana kadar pişirelim.
- Pişen baklavanın üzerine soğuk sütlü şerbeti dökelim.
- Üzerine rendelediğimiz çikolataları serpip en az 2 saat dolapta dinlendirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder