31 Aralık 2020 Perşembe

Yalancı Antep Fıstığı (Pasta Süslemek İçin Vazgeçilmez Olacak) Tarifi

 

Yalancı Antep Fıstığı (Pasta Süslemek İçin Vazgeçilmez Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 30 adet ıspanak yaprağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Yalancı Antep Fıstığı (Pasta Süslemek İçin Vazgeçilmez Olacak) Tarifi Yapılışı

  1. Ispanağı küçük parçalara bölüp blenderdan geçirelim. Duruma göre az bi su eklenebilir bu aşamada.
  2. Püre haline gelen ıspanağı şekeri yumurtayı yağı mikserle çırpalım unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Karıştıralım.
  3. 180 derece fırında üzeri kızarmayacak kadar pişirelim.
  4. Kekin üzeri azıcık pembeleşecek.
  5. Sonra keki çıkarıp soğuduktan sonra küçük parçalara bölelim.
  6. Küçültülmüş parçaları önceden ısıtılmış fanlı fırında kurutalım. Fırının ayarı çok yüksek olmasın.
  7. Kuruyan kek parçaları robattan geçirelim. Buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz😊💐🤯.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder