Yalancı Antep Fıstığı (Pasta Süslemek İçin Vazgeçilmez Olacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 30 adet ıspanak yaprağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
Yalancı Antep Fıstığı (Pasta Süslemek İçin Vazgeçilmez Olacak) Tarifi Yapılışı
- Ispanağı küçük parçalara bölüp blenderdan geçirelim. Duruma göre az bi su eklenebilir bu aşamada.
- Püre haline gelen ıspanağı şekeri yumurtayı yağı mikserle çırpalım unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Karıştıralım.
- 180 derece fırında üzeri kızarmayacak kadar pişirelim.
- Kekin üzeri azıcık pembeleşecek.
- Sonra keki çıkarıp soğuduktan sonra küçük parçalara bölelim.
- Küçültülmüş parçaları önceden ısıtılmış fanlı fırında kurutalım. Fırının ayarı çok yüksek olmasın.
- Kuruyan kek parçaları robattan geçirelim. Buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder