Alt Üst Böreği (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kuru maya
Harcı için;
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 adet soğan
- 10 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Alt Üst Böreği (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Su maya karıştırılır. Un, tuz eklenir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. (un kontrollü eklenmeli).
- 2-hamur 5 bezeye bölünür tavanın boyutuna göre beze sayısı değişebilir.
- 3-bezeler 15 dk mayalandırılır ve tava boyutunda açılır.
- 4-yufkaların hepsi açıldıktan sonra tava yağlanır ve ilk yufka tavaya alınır.
- Üzerine harçtan bırakılır.
- 5-2. Yufka üzerine kapatılır ve sıvı yağ sürülür.
- Alttaki yufka kızarınca ters cevirilir ve üzerine harçtan bırakılarak tekrar üzerine yufka kapatılır ve yine yağlanır bu şekilde bütün yufkalar bitene kadar sürekli alt üst edilerek pişirilir.
- Börek dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder