Alt Üst Böreği (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi

 

Alt Üst Böreği (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kuru maya

Harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 adet soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Alt Üst Böreği (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi Yapılışı

    1. Su maya karıştırılır. Un, tuz eklenir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. (un kontrollü eklenmeli).
    2. 2-hamur 5 bezeye bölünür tavanın boyutuna göre beze sayısı değişebilir.
    3. 3-bezeler 15 dk mayalandırılır ve tava boyutunda açılır.
    4. 4-yufkaların hepsi açıldıktan sonra tava yağlanır ve ilk yufka tavaya alınır.
    5. Üzerine harçtan bırakılır.
    6. 5-2. Yufka üzerine kapatılır ve sıvı yağ sürülür.
    7. Alttaki yufka kızarınca ters cevirilir ve üzerine harçtan bırakılarak tekrar üzerine yufka kapatılır ve yine yağlanır bu şekilde bütün yufkalar bitene kadar sürekli alt üst edilerek pişirilir.
    8. Börek dilimlenerek servis edilir.

Yorumlar