Arap Saçı Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı tahin
- 2 su bardağı süt
Üzeri için;
- Yumurta
- Susam
Arap Saçı Çöreği Tarifi Yapılışı
- İsterseniz iç malzemeli yada sade yapabilirsiniz. Bu çörek tarifinin hamurunun içine tahin ekleniyor. 1 bardak tahin eklemek yerine isterseniz yarım bardak tahin ve yarım bardak sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
- Hamur malzemelerini bir kapta karıştıralım.
- Hamur hazırlanıp biraz dinlendikten sonra hamurdan alınan küçük parçalar uzunca açalım.
- Bıçak ile yada aparat ile hamura çizgiler atalım ve hamur yan bir şeklide rulo saralım yumurta ve susam serpelim.
- Daha sonra tepsi mayası da yapalım 15dk.
- Tepsi mayasında sonra 180 ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim afiyet olsun🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder