31 Ocak 2021 Pazar

Arap Saçı Çöreği Tarifi

 

Arap Saçı Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Yumurta
  • Susam

    Arap Saçı Çöreği Tarifi Yapılışı

  • İsterseniz iç malzemeli yada sade yapabilirsiniz. Bu çörek tarifinin hamurunun içine tahin ekleniyor. 1 bardak tahin eklemek yerine isterseniz yarım bardak tahin ve yarım bardak sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  • Hamur malzemelerini bir kapta karıştıralım.
  • Hamur hazırlanıp biraz dinlendikten sonra hamurdan alınan küçük parçalar uzunca açalım.
  • Bıçak ile yada aparat ile hamura çizgiler atalım ve hamur yan bir şeklide rulo saralım yumurta ve susam serpelim.
  • Daha sonra tepsi mayası da yapalım 15dk.
  • Tepsi mayasında sonra 180 ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim afiyet olsun🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder