Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ay Mantı (Ev Mantısı) Tarifi

 

Ay Mantı (Ev Mantısı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Alabildiği kadar su

İç harcı;

  • 200 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 6 dal maydanoz
  • Karabiber, pul biber, tuz

    Ay Mantı (Ev Mantısı) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle unu koyup ortasını havuz şeklinde açıp yumurta su ve tuzu karıştırıp yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamından daha yumuşak olacak şekilde hamur yoğuruyoruz, un farklı olduğu için su çekme oranı değişiyor o yüzden istenilen yumuşaklık ya olcak şekilde su miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  • Hamuru yoğurdundan sonra üstü kapalı bir şekilde iki saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra kıymanın içine soğan ve maydanozu doğrayıp baharatlarımızda ekleyip karıştırıyoruz.
  • Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp ince bir şekilde açıyoruz.
  • Ben kesmek için şişe kapağı kullandım sizden ona benzer bi aparat kullanabilirsiniz, fakat bardak ile yapmayınız bu mantı ve içi çiğden koyulduğu için küçük olması lazım.
  • Kestiğimiz hamurların içine harcımızdan koyup ay şeklinde kapatıp uçlarını sıkıca kapatıyoruz ve unlanmış bi tepsiye diziyoruz.
  • Ben tepsiye gazetede koyuyorum.
  • Bir tencereye kaynamış su koyuyoruz su kaynadıktan sonra mantıları içine atıyoruz. Mantılar suyun üzerine çıkınca 3 dk daha haşlayıp çekip süzüyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış nane ve pul biber ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?