Ay Mantı (Ev Mantısı) Tarifi

 

Ay Mantı (Ev Mantısı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Alabildiği kadar su

İç harcı;

  • 200 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 6 dal maydanoz
  • Karabiber, pul biber, tuz

    Ay Mantı (Ev Mantısı) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle unu koyup ortasını havuz şeklinde açıp yumurta su ve tuzu karıştırıp yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamından daha yumuşak olacak şekilde hamur yoğuruyoruz, un farklı olduğu için su çekme oranı değişiyor o yüzden istenilen yumuşaklık ya olcak şekilde su miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  • Hamuru yoğurdundan sonra üstü kapalı bir şekilde iki saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra kıymanın içine soğan ve maydanozu doğrayıp baharatlarımızda ekleyip karıştırıyoruz.
  • Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp ince bir şekilde açıyoruz.
  • Ben kesmek için şişe kapağı kullandım sizden ona benzer bi aparat kullanabilirsiniz, fakat bardak ile yapmayınız bu mantı ve içi çiğden koyulduğu için küçük olması lazım.
  • Kestiğimiz hamurların içine harcımızdan koyup ay şeklinde kapatıp uçlarını sıkıca kapatıyoruz ve unlanmış bi tepsiye diziyoruz.
  • Ben tepsiye gazetede koyuyorum.
  • Bir tencereye kaynamış su koyuyoruz su kaynadıktan sonra mantıları içine atıyoruz. Mantılar suyun üzerine çıkınca 3 dk daha haşlayıp çekip süzüyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış nane ve pul biber ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar