31 Ocak 2021 Pazar

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı kadar un

Elmalı harcı için;

  • 4 orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı silme toz şeker
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • Yarım su bardağı iri kıyım ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  • Elmalı harç için elmaları rendeleyip tencereye alın.
  • Şeker ve tarçın ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
  • Ocağı kapatıp soğuduktan sonra cevizi ekleyip karıştırın.
  • Ardından oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı, toz şeker, yumurta ve kabartma tozunu iyice çırpın.
  • Azar azar un ekleyip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  • Hamuru streçleyip 15 dakika dolapta bekletin.
  • Dinlenen hamurun 1/3 ünü ayırın. Tart kalıbını yağlayın.
  • Hamuru elinizle bastırarak kalıba yayın. Kenar kısımlarını da elinizle şekillendirin.
  • Soğuyan elmalı harcı üzerine yayın. Ayırdığınız hamuru 3-4 mm kalınlığında açarak üzerine şeritler kesin veya kalıpla şekil verin.
  • Rendeleyip te üzerine yayabilirsiniz. 180 derece de ısıttığınız fırına vererek 25 dakika kadar kontrollü pişirin.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
  • Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder