Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya ;
- 6 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- Yarım sun bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema ;
- 2 yumurta sarısı
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı margarin ya daha tereyağı
Pastayı kaplamak için ;
- 2 poşet toz şanti
- 1.5 su bardağı soğuk süt
Pastayı ıslatmak için ;
- Süt
Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtalar ak ve sarıları ayrılır. Aklarına bir çimdik tuz eklenir ve traş köpüğü olana kadar çırpılır.
- Kenara alınır. Sarıların içine şeker ilave edilir krema kıvamı olana kadar çırpılır.
- Daha sonra sıcak su ilave edilir ve diğer katı malzemeler ilave edilir ve çırpılır.
- Daha sonra 3, 4 kerede yumurta akı köpüğünü spatula yardımı ile alttan üste doğru karıştırılır.
- Yağladığımız kalıba dökülür ve önceden 170 derece ısıttığımız fırında pişirilir.
- Kreması için; bir tencereye 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı şeker koyulur ve hafif kaynatılır.
- Ayrı bir kapta 2 su bardağı süt kalan şeker diğer malzemeler karıştırılır ve hafif kaynayan süte ilave edilir.
- Krema pişince ocaktan alınır ve vanilya ve margarin ya da tereyağı ilave edilir ve üzerine kremaya değecek şekilde üzerine streç kapatılır.
- Soğumaya bırakılır kullanmadan hemen önce de mikserle çırpılır.
- Pişen kek fırından alınır 3 e kesilir ve her kat süt ile ıslatılır.
- Krema koyulur üzerine çikolata ve muz ilave edilir diğer keklerde üzeri de ıslatılır kapatılır.
- Krema sürülür muz çikolata ilave edilir en son krem şanti ile sıvanır ve süslenir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder