Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi

 

Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya ;

  • 6 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım sun bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema ;

  • 2 yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı margarin ya daha tereyağı

Pastayı kaplamak için ;

  • 2 poşet toz şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt

Pastayı ıslatmak için ;

  • Süt

    Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtalar ak ve sarıları ayrılır. Aklarına bir çimdik tuz eklenir ve traş köpüğü olana kadar çırpılır.
  • Kenara alınır. Sarıların içine şeker ilave edilir krema kıvamı olana kadar çırpılır.
  • Daha sonra sıcak su ilave edilir ve diğer katı malzemeler ilave edilir ve çırpılır.
  • Daha sonra 3, 4 kerede yumurta akı köpüğünü spatula yardımı ile alttan üste doğru karıştırılır.
  • Yağladığımız kalıba dökülür ve önceden 170 derece ısıttığımız fırında pişirilir.
  • Kreması için; bir tencereye 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı şeker koyulur ve hafif kaynatılır.
  • Ayrı bir kapta 2 su bardağı süt kalan şeker diğer malzemeler karıştırılır ve hafif kaynayan süte ilave edilir.
  • Krema pişince ocaktan alınır ve vanilya ve margarin ya da tereyağı ilave edilir ve üzerine kremaya değecek şekilde üzerine streç kapatılır.
  • Soğumaya bırakılır kullanmadan hemen önce de mikserle çırpılır.
  • Pişen kek fırından alınır 3 e kesilir ve her kat süt ile ıslatılır.
  • Krema koyulur üzerine çikolata ve muz ilave edilir diğer keklerde üzeri de ıslatılır kapatılır.
  • Krema sürülür muz çikolata ilave edilir en son krem şanti ile sıvanır ve süslenir.
  • Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?