31 Ocak 2021 Pazar

Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi

 

Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya ;

  • 6 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım sun bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema ;

  • 2 yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı margarin ya daha tereyağı

Pastayı kaplamak için ;

  • 2 poşet toz şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt

Pastayı ıslatmak için ;

  • Süt

    Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtalar ak ve sarıları ayrılır. Aklarına bir çimdik tuz eklenir ve traş köpüğü olana kadar çırpılır.
  • Kenara alınır. Sarıların içine şeker ilave edilir krema kıvamı olana kadar çırpılır.
  • Daha sonra sıcak su ilave edilir ve diğer katı malzemeler ilave edilir ve çırpılır.
  • Daha sonra 3, 4 kerede yumurta akı köpüğünü spatula yardımı ile alttan üste doğru karıştırılır.
  • Yağladığımız kalıba dökülür ve önceden 170 derece ısıttığımız fırında pişirilir.
  • Kreması için; bir tencereye 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı şeker koyulur ve hafif kaynatılır.
  • Ayrı bir kapta 2 su bardağı süt kalan şeker diğer malzemeler karıştırılır ve hafif kaynayan süte ilave edilir.
  • Krema pişince ocaktan alınır ve vanilya ve margarin ya da tereyağı ilave edilir ve üzerine kremaya değecek şekilde üzerine streç kapatılır.
  • Soğumaya bırakılır kullanmadan hemen önce de mikserle çırpılır.
  • Pişen kek fırından alınır 3 e kesilir ve her kat süt ile ıslatılır.
  • Krema koyulur üzerine çikolata ve muz ilave edilir diğer keklerde üzeri de ıslatılır kapatılır.
  • Krema sürülür muz çikolata ilave edilir en son krem şanti ile sıvanır ve süslenir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder