Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 5 bardak un ( 220ml)
- 2, 5 bardak ılık su ( 220ml)
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Harcı için:
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı papya biber
- Maydanoz
- 3 domates (soyulmuş)
- 3 yumurta sarısı (üzeri için biraz zeytinyağı ile karıştırın)
- Kırmızı biber tozu, karabiber, tuz
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- Hamurun tüm malzemelerini bir kaseye koyun ve yoğurun.
- Yarım saat dinlensin.
- Dinlendikten sonra hamuru bezeler haline getirin ve merdane ile açın.
- İç harcı için, 500 g kıymayı, rendelenmiş 2 soğanı ve 2 diş sarımsağı ekleyin.
- 3 adet yeşil sivri biberi ve 1 adet kırmızı kapya biberini çok ince doğrayıp kıymanın içine ekleyin.
- Küçük doğranmış maydanozumuzu ve doğranmış, soyulmuş domatesimizi de en son harcımıza ekleyip iyice yoğurun.
- Açmış olduğunuz hamuru kıyma ile döşeyin.
- Döşedikten sonra, kenarlarını iç içe katlayın.
- Yaklaşık 20-30 dakika 230 ° c’de pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder