31 Ocak 2021 Pazar

Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 bardak un ( 220ml)
  • 2, 5 bardak ılık su ( 220ml)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı papya biber
  • Maydanoz
  • 3 domates (soyulmuş)
  • 3 yumurta sarısı (üzeri için biraz zeytinyağı ile karıştırın)
  • Kırmızı biber tozu, karabiber, tuz

    Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Hamurun tüm malzemelerini bir kaseye koyun ve yoğurun.
  • Yarım saat dinlensin.
  • Dinlendikten sonra hamuru bezeler haline getirin ve merdane ile açın.
  • İç harcı için, 500 g kıymayı, rendelenmiş 2 soğanı ve 2 diş sarımsağı ekleyin.
  • 3 adet yeşil sivri biberi ve 1 adet kırmızı kapya biberini çok ince doğrayıp kıymanın içine ekleyin.
  • Küçük doğranmış maydanozumuzu ve doğranmış, soyulmuş domatesimizi de en son harcımıza ekleyip iyice yoğurun.
  • Açmış olduğunuz hamuru kıyma ile döşeyin.
  • Döşedikten sonra, kenarlarını iç içe katlayın.
  • Yaklaşık 20-30 dakika 230 ° c’de pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder