Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi

 

Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3- 4 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • Yarım su bardağı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım demet kadar maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Sos için ;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymamızı yoğurma kabımıza alalım soğan sarımsak maydanozu rondodan geçirelim.
  • Kıymamızın üzerine ekleyelim yumurta tuz galeta unu ve baharatları da üzerine ekleyelim ve yoğuralım.
  • Köftemiz hazır olduktan sonra elimizle uzun parmak şeklinde şekiller verelim.
  • Bir kenara alalım. Patateslerimizi yıkayıp soyduktan sonra elma dilimi şeklinde doğrayalım
  • Önce patateslerimizi sonra köftelerimizi kızartalım kızartma işlemini fazla yapmayalım çiğ kokusu gitmesi yeterli olacaktır.
  • Daha sonra fırın kabımıza bir köfte bir patates olmak üzere dizelim üzerine domates ve biberlerle süsleyelim.
  • Üzerine salçamızı suyla açıp sosumuzu hazırlayıp dökelim fırına verelim 200 c de 40 dk kadar kontrollü pişirelim afiyet olsun 🤗👍🏻.

Yorumlar