Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığına yakın pul biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Yufkaya sürmek için ;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı un (Çok dolu olmadan)
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Üzerine sürmek için ;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağ ile soteleyelim.
  • Salçasını ekleyip 1 dakika daha soteledikten sonra minik küpler halinde doğranmış patlıcanlarını ekleyelim ve iyice yumuşayana kadar pişirelim.
  • En son baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştıralım. 2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Sos için gerekli tüm malzemeleri iyice çırpalım kıyıya alalım.
  • Yufkaların hepsini açıp üst üste koyalım ve 8 eşit parçaya bölelim.
  • İçerisine önce sostan sürelim ve sonra patlıcanlı harcımızdan koyup kalem böreği şeklinde saralım.
  • Yağlı kağıt serili tepsimize alalım.
  • Tüm yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra yumurta ve sıvı yağı karıştırıp üzerine sürelim susam serpelim.
  • 160 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim (35-40 dakika kadar) Servise hazır afiyet olsun 😊
  • arkadaşlar fırın derecesi konuşunsa şöyle bişey diyim. Herkes kendi fırınını en bilir. Ben 160 dedim diye illaki o derecede pişecek değil. Kiminin fırını az kızartıyor olabilir o mesela 175 de pişirir kiminin fırıını çok çabuk pişirip yakıyordur (tıpkı benim gibi) oda 130 da pişirir. Tamamen ısıyı kendinize göre ayarlamanız en iyisi 😊.

Yorumlar