Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığına yakın pul biber
- Sıvıyağ
- Tuz
Yufkaya sürmek için ;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı un (Çok dolu olmadan)
- 1 tatlı kaşığı sirke
Üzerine sürmek için ;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağ ile soteleyelim.
- Salçasını ekleyip 1 dakika daha soteledikten sonra minik küpler halinde doğranmış patlıcanlarını ekleyelim ve iyice yumuşayana kadar pişirelim.
- En son baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştıralım. 2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Sos için gerekli tüm malzemeleri iyice çırpalım kıyıya alalım.
- Yufkaların hepsini açıp üst üste koyalım ve 8 eşit parçaya bölelim.
- İçerisine önce sostan sürelim ve sonra patlıcanlı harcımızdan koyup kalem böreği şeklinde saralım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize alalım.
- Tüm yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra yumurta ve sıvı yağı karıştırıp üzerine sürelim susam serpelim.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim (35-40 dakika kadar) Servise hazır afiyet olsun 😊
arkadaşlar fırın derecesi konuşunsa şöyle bişey diyim. Herkes kendi fırınını en bilir. Ben 160 dedim diye illaki o derecede pişecek değil. Kiminin fırını az kızartıyor olabilir o mesela 175 de pişirir kiminin fırıını çok çabuk pişirip yakıyordur (tıpkı benim gibi) oda 130 da pişirir. Tamamen ısıyı kendinize göre ayarlamanız en iyisi 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder