Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram brüksel lahanası
- 2-3 adet tatlı patates
- 1 soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 domates
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi Yapılışı
- Brüksel lahanaların dış yapraklarını temizleyip sirkeli suda bekletiyoruz.
- Patatesleri soyup yıkıyoruz ve yemeklik doğruyoruz.
- Soğanı soyup yemeklik doğruyoruz ve biraz zeytinyağında kavuruyoruz.
- Sarımsakları da soyup ikiye bölüp soğanla beraber kavuruyoruz.
- Süzmüş olduğumuz brüksel lahanası ve patatesleri ilave edip 5 dk yüksek ateşte soğanla sarımsakla beraber kavuruyoruz.
- Domateslerin kabuğunu soyup rendeliyoruz ve salça ile birlikte sebzelere ilave ediyoruz.
- Baharatlarını da ekliyoruz.
- En son 2-3 su bardağı kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte kapağını kapatıp 10 dk pişmeye bırakıyoruz.Zaten kavururken de piştiği için çok sürmeyecektir.Çok pişirmeyin yoksa patatesler dağılır.Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder