Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gr tavuk göğsü
Marinesi için ;
- 4 dış rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı krmzi toz biber
Sebzeli kısmı için ;
- 1 etli kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 2 adet soğan
- Çok az tuz
- Çok az karabiber
Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü jülyen yani uzun ince keselim.
- Uygun bir kaba alınıp üzerine sarımsaklar rendelenir.
- Soya sosu, zeytinyağı, baharatlar,sirke eklenip iyice harmanlanır ve üzeri strecle kaplanıp buzdolabında 2 saat bekletilir.
- Biberler jülyen doğranır. Soğanlar piyaz. Marine edilmiş tavuklar buzdolabından çıkarılır.
- Ocağa uygun bir tava konulup kızdırılır yağ konulmadan.
- Tavukları kızartın yağ eklemeden.
- Daha sonra ayrı bir tabağa alıp aynı tavaya yağ eklenip önce soğanlar sonra biberler ve baharatlar eklenip kızartılır.
- Etleri de üstüne dökelim ve tam kızartıp. Servis tabağına alalım.Afiyet olsun 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder