Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr tavuk göğsü

Marinesi için ;

  • 4 dış rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı krmzi toz biber

Sebzeli kısmı için ;

  • 1 etli kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • Çok az tuz
  • Çok az karabiber

    Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü jülyen yani uzun ince keselim.
  • Uygun bir kaba alınıp üzerine sarımsaklar rendelenir.
  • Soya sosu, zeytinyağı, baharatlar,sirke eklenip iyice harmanlanır ve üzeri strecle kaplanıp buzdolabında 2 saat bekletilir.
  • Biberler jülyen doğranır. Soğanlar piyaz. Marine edilmiş tavuklar buzdolabından çıkarılır.
  • Ocağa uygun bir tava konulup kızdırılır yağ konulmadan.
  • Tavukları kızartın yağ eklemeden.
  • Daha sonra ayrı bir tabağa alıp aynı tavaya yağ eklenip önce soğanlar sonra biberler ve baharatlar eklenip kızartılır.
  • Etleri de üstüne dökelim ve tam kızartıp. Servis tabağına alalım.Afiyet olsun 😍

Yorumlar