28 Şubat 2021 Pazar

Bol Şifalı Nefis Arabaşı Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi

 

Bol Şifalı Nefis Arabaşı Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kalcali tavuk but
  • 1 litre sıcak su (Haşlamak için)

Çorba için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu un (Tepecikli)
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • 9-10 su bardağı tavuk suyu+su 

    Bol Şifalı Nefis Arabaşı Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı;Bismillahirrahmanirrahim❄

    Konya’nın kışın en sevilen lezzetlerinden biridir arabaşı çorbası ve hamuru. Daha bir çok ilimizde de meşhurdur. 😊
    Aynı zamanda bol şifalı bir çorbadır. Gribe, soğuk algınlığına falan birebir gelir. Büyük-küçük demeden ailecek çok sevilir bizde. Minik kuzularınıza da 1 yaşından itibaren acısız-baharatsız yapıp rahat rahat içirebilirsiniz. Hadi buyrun👇

    İlk önce tavuklar güzelce yıkanıp düdüklü tencerede 1 litre suyla 20 dk haşlanır. (Her düdüklü tencerenin süresi aynı olmayabilir. Kendi tencerenize göre süreyi ayarlayabilirsiniz) Haşlanan tavuklar deri ve kemiklerinden ayrılıp ince ince didiklenir. Tavuğun suyunu atmıyoruz, çorbamızı onunla yapacağız çünkü. O bir kenarda beklesin. 😉

    Çorba için tencereye zeytinyağ-tereyağı koyulur. Tereyağı eriyince un ilave edilir, rengi değişip kokusu çıkıncaya kadar 5dk kavrulur. Salçalar eklenip kavrulur. Bu aşamadan sonrasında tel çırpıcı kullanıyoruz. Tencereye yavaş yavaş tavuğun suyu dökülür bir yandan da tel çırpıcıyla hızlı bir şekilde karıştırılır. (unun topaklanmaması için)Karıştırmada zorlanmamak için dilerseniz bu kısmı ocağı kapatıp yapabilirsiniz. Tavuğun suyunun tamamı eklendikten sonra 2-3 bardak daha sıcak su ekleyip 1 taşım kaynatılır. Kaynayınca tuz, baharatlar ve tavuk eklenir. 20-25 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır. Sıcak sıcak bol limonlu servis edilir. Nefis arabaşı çorbamız bu kadar basit.

    ⭐Kıvamını, baharatlarını kendi zevkinize göre ayarlabilirsiniz. Çok koyu gelirse ocaktan almadan 1-2 bardak daha sıcak su ekleyip bir taşım kaynatmanız yeterli olacaktır.
    ⭐Bu şekilde acısı normal oluyor. Daha acılı yada acısız seviyorsanız artırıp-eksiltebilirsiniz.
    ⭐Tamamını tavuk suyuyla yapmak isterseniz tavukları 2 litre suyla haşlayıp suyunu kullanabilirsiniz. Ben ağır olmaması için yarısına su koyuyorum.

    Denemek isterseniz şimdiden AFİYET OLSUN. 😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder