Etli Sebzeli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 250 gr dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 5-6 adet kurutulmuş biber
- 1 yemek kaşığı dolusu kuru domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı sıcak su
Etli Sebzeli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
- Fasulye yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Tencereye etler, tuz, az miktar yağ eklenir suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar kavrulur.
- İnce doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir .
- Sonra sırayla salça ,fasulye katılır ,biraz daha kavurup suyu ilave edilir.
- Suyunun miktarı üzerini geçecek şekilde olmalıdır.
- Baharat, kuru domates ve biber kurusu katılır.
- Tuz ilave edilir.
- Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
- Kaynamaya başlayınca orta ateşte 20 dk pişirmek yeterlidir.
Not👉 düdüklü tencerede pişirdiğim için 20dk da tam istediğim kıvamda pişti. Normal tencere veya güveçte yapacaklar için süre uzayacaktır ve su ilavesi gerekecektir!.
Afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder