28 Şubat 2021 Pazar

Etli Sebzeli Kuru Fasulye Tarifi

 

Etli Sebzeli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 adet kurutulmuş biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

    Etli Sebzeli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  • Fasulye yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Tencereye etler, tuz, az miktar yağ eklenir suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar kavrulur.
  • İnce doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir .
  • Sonra sırayla salça ,fasulye katılır ,biraz daha kavurup suyu ilave edilir.
  • Suyunun miktarı üzerini geçecek şekilde olmalıdır.
  • Baharat, kuru domates ve biber kurusu katılır.
  • Tuz ilave edilir.
  • Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kaynamaya başlayınca orta ateşte 20 dk pişirmek yeterlidir.
  • Not👉 düdüklü tencerede pişirdiğim için 20dk da tam istediğim kıvamda pişti. Normal tencere veya güveçte yapacaklar için süre uzayacaktır ve su ilavesi gerekecektir!.

    Afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder