İmam Bayıldı Zeytinyağlı Karnıyarık Tarifi

 

İmam Bayıldı Zeytinyağlı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan

İç malzemesi;

  • 5 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 er çay kaşığı kimyon ,karabiber, pulbiber 

    İmam Bayıldı Zeytinyağlı Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • İç malzeme için; Soğanları iri şekilde piyazlık doğrayın .
  • Sarımsak ve yeşil biberi kıyın.
  • Hepsini yarım çay bardağı sıvı yağ konulmuş tavada kavurun.
  • Kabuğu soyulmuş kapya biberlerinide irice doğrayın bu karışıma ilave edin ,tuz toz şeker, bir tutam karabiber ilave edin soğumaya bırakın.
  • Patlıcanları alaca şekilde soyun bıçakla delikler açın sıvı yağ ve tuzla ovun .
  • 200 derecede yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen patlıcanların karnını uzunlamasına bıçakla çizik atın hafif tuz serpin iç malzemeden doldurun. Borcama dizin.
  • Sos için; suyu bir kaseye dökün .
  • Zeytinyağı ,tuz ,salça ,kimyon, karabiber ,pul biber ekleyin .
  • Borcamın zeminine dökün.
  • 200 derecede 15-20 dk daha pişirin.
  • Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.

Yorumlar