Kalpli Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tuzsuz tereyağı
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
İç malzemesi;
- 4 adet elma
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kalpli Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeler karıştırma kabına konulur karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu eklenir .
- Hamur yoğrulur buzdolabında 10 dk bekletilir.
- İç malzemesi için;Elmaların kabukları soyulur rendelenir ,tavaya alınır .
- Tozşeker konulur suyu çekene kadar pişirilir.
- Tarçın eklenir iç malzeme soğumaya bırakılır.
- Tezgahı hafif unlayın hamur üçe bölün .
- Merdane ile açın kalpli kalıpla kalpler elde edin .
- Birinin üzerine harçtan koyun diğer bir kalbin ortasını minik bir yuvarlak bir şekilde açın .
- Harç koyduğunuz diğer kalpli hamurun üzerine oturtun.
- O boşluktan iç malzemenin gözükmesi hoş bir görüntü sağlayacaktır.
- 180 derecede 25 -30 dk pişirin soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin kurabiyeniz servise hazır;).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder