28 Şubat 2021 Pazar

Kalpli Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Kalpli Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tuzsuz tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

İç malzemesi;

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Kalpli Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeler karıştırma kabına konulur karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozu eklenir .
  • Hamur yoğrulur buzdolabında 10 dk bekletilir.
  • İç malzemesi için;Elmaların kabukları soyulur rendelenir ,tavaya alınır .
  • Tozşeker konulur suyu çekene kadar pişirilir.
  • Tarçın eklenir iç malzeme soğumaya bırakılır.
  • Tezgahı hafif unlayın hamur üçe bölün .
  • Merdane ile açın kalpli kalıpla kalpler elde edin .
  • Birinin üzerine harçtan koyun diğer bir kalbin ortasını minik bir yuvarlak bir şekilde açın .
  • Harç koyduğunuz diğer kalpli hamurun üzerine oturtun.
  • O boşluktan iç malzemenin gözükmesi hoş bir görüntü sağlayacaktır.
  • 180 derecede 25 -30 dk pişirin soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin kurabiyeniz servise hazır;).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder