Konyamızın Meşhur Efsane Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 ip kurutulmuş çiçek bamya yaklaşık 100 gr
- 300 gr dana yada kuzu et
- 5 kaşık sıvı yağ
- 2 bardak et suyu 4 bardak kaynamış su
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
- 1 baş soğan
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 çay kaşığı limon tuzu (bamyayı haşlarken)
- 1 çay kaşığı limon tuzuda pişerken kullanılır
- Tuz
- Karabiber
Konyamızın Meşhur Efsane Bamya Çorbası Tarifi Yapılışı
- Önce ateşe bamyaları haşlamak için su konur.
- Bir yandan bamyalar temiz bir bezin içinde ovuşturularak temizlenir .
- Kaynayan suyun içine limon tuzu eklenip bamyalar konur.
- Ben 25 dakikada haşladım.
- Benim etim dana olduğu için minik minik doğradım çorbanın içinde lokum gibi olsun diye düdüklüde pişirdim.
- Pişen etimi de süzdürdüm .
- Tencereye sıvı yağımı aldım, benim etim dana olduğu için sıvı yağda biraz kavurdum etimi .
- Sonra tereyağımı aldım, soğanı ekledim, salçaları güzelce kavurdum .
- Et suyumu ,normal suyumu kaynar bir şekilde tencereye ekledim ,kıvamı size kalmış benim yaptığım kıvam çok güzel oldu tercih sizin.
- Tencerediki suyum kaynayınca bamyalarımı ekledim .
- Limon tuzu ,karabiber ve tuzunu ekledim orta ateşte ben yarım saat pişirdim.
Servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder