28 Şubat 2021 Pazar

Konyamızın Meşhur Efsane Bamya Çorbası Tarifi

 

Konyamızın Meşhur Efsane Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ip kurutulmuş çiçek bamya yaklaşık 100 gr
  • 300 gr dana yada kuzu et
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • 2 bardak et suyu 4 bardak kaynamış su
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • 1 baş soğan
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 çay kaşığı limon tuzu (bamyayı haşlarken)
  • 1 çay kaşığı limon tuzuda pişerken kullanılır
  • Tuz
  • Karabiber

    Konyamızın Meşhur Efsane Bamya Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Önce ateşe bamyaları haşlamak için su konur.
  • Bir yandan bamyalar temiz bir bezin içinde ovuşturularak temizlenir .
  • Kaynayan suyun içine limon tuzu eklenip bamyalar konur.
  • Ben 25 dakikada haşladım.
  • Benim etim dana olduğu için minik minik doğradım çorbanın içinde lokum gibi olsun diye düdüklüde pişirdim.
  • Pişen etimi de süzdürdüm .
  • Tencereye sıvı yağımı aldım, benim etim dana olduğu için sıvı yağda biraz kavurdum etimi .
  • Sonra tereyağımı aldım,  soğanı ekledim, salçaları güzelce kavurdum .
  • Et suyumu ,normal suyumu kaynar bir şekilde tencereye ekledim ,kıvamı size kalmış benim yaptığım kıvam çok güzel oldu tercih sizin.
  • Tencerediki suyum kaynayınca bamyalarımı ekledim .
  • Limon tuzu ,karabiber ve tuzunu ekledim orta ateşte ben yarım saat pişirdim.
  • Servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder