28 Şubat 2021 Pazar

Lavaş (Mayalı) Tarifi

 

Lavaş (Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 – 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

    Lavaş (Mayalı) Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeler derin bir kaba alınır.
  • En son kontrollü olarak un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yarım saat kadar üstü kapalı mayalanmaya bırakılır.
  • Kabarmış olan hamur cevizden bir tık büyük olacak şekilde bezelenir.
  • O şekilde de 10dk üstü kapalı bekledikten sonra un yardımıyla oklavayla açılır.
  • Önceden altını yüksek ayarda açtığımız ısınmış tava da arkalı önlü pişirilir.
  • Tavadan aldığımız lavaş anında üstü kapalı olarak sofra bezinin altına alınır yumuşak olarak kalması için.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder