Lavaş (Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 – 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Lavaş (Mayalı) Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler derin bir kaba alınır.
- En son kontrollü olarak un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Yarım saat kadar üstü kapalı mayalanmaya bırakılır.
- Kabarmış olan hamur cevizden bir tık büyük olacak şekilde bezelenir.
- O şekilde de 10dk üstü kapalı bekledikten sonra un yardımıyla oklavayla açılır.
- Önceden altını yüksek ayarda açtığımız ısınmış tava da arkalı önlü pişirilir.
- Tavadan aldığımız lavaş anında üstü kapalı olarak sofra bezinin altına alınır yumuşak olarak kalması için.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder