Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı un
  • 2. 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilya ve 1 paket hamur kabartma

Krema için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 50gr tereyağ
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 200ml sıvı krem

Çikolata sosu :

  • 200ml sıvı krema
  • 150 gram bitter çikolata

Keki ıslatmak için :

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe

Kekin üzerine koymak için ;

  • 10 tane muz  (Muzlar büyükse ikiye bölüp 5 tanede yeterli olacaktır)

    Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremayı yapalım ki soğuması daha hızlı olsun.
  • Sütü, şekeri, nişasta ve unu ocağa koyalım.
  • Çırpma teli ile topaklanmaması için pişene kadar karıştıralım.
  • Pişen kremaya 50 gram tereyağ ve 1 paket şekerli vanilya koyup karıştıralım ve streç film ile üzerini hava almayacak şekilde kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Şimdi çikolata sosu için 200ml kremayı bir tavaya alıp ocağa koyuyoruz.Isınmasını sağlıyoruz.
  • Kaynama noktasına gelmeden altını kapatıp çikolatayı içine koyup erimesini için karıştırıp özleştiriyoruz.
  • Dinlenmesi için kenarda bekletiyoruz.
  • Şimdi keki yapalım. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Sırasıyla sıvı yağ, sütü koyup çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra kakao, nişasta, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilyayı eleyerek ekleyip tekrar çırpalım.
  • Yağladığımız dikdörtgen borcama koyuyoruz.
  • 170 derecelik önceden ısınmış fırında 20 dakika kontrollü pişirelim.
  • Kürdan testi yapıp fırından alalım.
  • Kekin ilk sıcağı çıkınca 1 bardak süt ve nescafeli karışımla heryerini eşit şekilde ıslatalım.
  • Daha sonra soğumuş olan kremaya ilk önce toz krem şantiyi ekleyip özleştiriyoruz.
  • Sonrasında 200ml sıvı kremayı ekleyip onuda çırpıp özleştirelim.
  • Hazır olan kremayı kekin üzerine eşit şekilde koyup düzeltelim.
  • Daha sonra belli aralıklarla 10 tane muzu kremanın üzerine sıralayalım.
  • Karşılıklı olarak 5 bir tarafa 5 bir tarafa yapıyoruz.
  • İsterseniz muz sayısını arttırabilirsiniz.
  • Muzların üzerine hazırladığımız çikolata sosunu döküyoruz.
  • Heryerine gelecek şekilde açık hiçbir yer kalmayacak.
  • Bundan sonraki kısım sizin kendi damak ve görsel zevkinize kalmış bişey.
  • İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Ben bermari usulü çikolata eritip antep fıstığı ile süsledim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰😊.

Yorumlar