Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 3.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarisi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet krem şanti
- 12 adet muz (elimde 8 muz vardi bu malzemeyle 12 kisilik tatlı çıkıyor)
- 1 çay bardağı ıslatmak için süt
Çikolata sos için;
- 1 kutu krema (200 ml)
- 150 gram bitter çikolata
Süslemek için;
- Fındık, fıstık, antep fıstığı arzuya göre
Malaga Pasta Tarifi Yapılışı
- Kek için önce yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım.
- Süt ,sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Ardından un ,kakao, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kek karışımına ekliyoruz ve düşük ayarda çok az karıştırıyoruz.
- Yağladığımız dikdörtgen borcama 170 derece önceden ısınmış fırınımıza alt üst ayarda kontrollü şekilde 20 dk pişirelim.Kürdan testi yapmadan çıkartmayın.
- Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
- Tereyağı ve krem santi hariç tüm malzemeleri tencereye alıp çırpıştırıcı ile çırpalım .
- Ardından ocağa alalım kaynadıktan sonra içerisine tereyağ atalım karıştıralım iyice yedirelim.
- Ardından kremamızın ılıması için kenara koyalım.
- Krem şantiyi atıp mikserle karıştıralım.
- Soğumuş kekimizin üzerine soğuk süt ile ıslatalım.
- Ardından 5- 10 dk sonra kremamızı dökelim ,her yerine eşit şekilde düzleyelim.
- Üzerlerine muzları bütün veya yarım şekilde dizelim.
- En üstüne çikolata sosumuz için kremamızı tavaya alıp ısıtalım (kaynatmayalım) içerisine bitter çikolatamızı ilave edip üzerine gezdirelim .
- İstenilen şekilde süsleyelim. 2 -3 saat dolapta dinlendirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder