Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet krem şanti
  • 12 adet muz (elimde 8 muz vardi bu malzemeyle 12 kisilik tatlı çıkıyor)
  • 1 çay bardağı ıslatmak için süt

Çikolata sos için;

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 150 gram bitter çikolata

Süslemek için;

  • Fındık, fıstık, antep fıstığı arzuya göre

    Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kek için önce yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım.
  • Süt ,sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Ardından un ,kakao, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kek karışımına ekliyoruz ve düşük ayarda çok az karıştırıyoruz.
  • Yağladığımız dikdörtgen borcama 170 derece önceden ısınmış fırınımıza alt üst ayarda kontrollü şekilde 20 dk pişirelim.Kürdan testi yapmadan çıkartmayın.
  • Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
  • Tereyağı ve krem santi hariç tüm malzemeleri tencereye alıp çırpıştırıcı ile çırpalım .
  • Ardından ocağa alalım kaynadıktan sonra içerisine tereyağ atalım karıştıralım iyice yedirelim.
  • Ardından kremamızın ılıması için kenara koyalım.
  • Krem şantiyi atıp mikserle karıştıralım.
  • Soğumuş kekimizin üzerine soğuk süt ile ıslatalım.
  • Ardından 5- 10 dk sonra kremamızı dökelim ,her yerine eşit şekilde düzleyelim.
  • Üzerlerine muzları bütün veya yarım şekilde dizelim.
  • En üstüne çikolata sosumuz için kremamızı tavaya alıp ısıtalım (kaynatmayalım) içerisine bitter çikolatamızı ilave edip üzerine gezdirelim .
  • İstenilen şekilde süsleyelim. 2 -3 saat dolapta dinlendirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?