28 Şubat 2021 Pazar

Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet krem şanti
  • 12 adet muz (elimde 8 muz vardi bu malzemeyle 12 kisilik tatlı çıkıyor)
  • 1 çay bardağı ıslatmak için süt

Çikolata sos için;

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 150 gram bitter çikolata

Süslemek için;

  • Fındık, fıstık, antep fıstığı arzuya göre

    Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kek için önce yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım.
  • Süt ,sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Ardından un ,kakao, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kek karışımına ekliyoruz ve düşük ayarda çok az karıştırıyoruz.
  • Yağladığımız dikdörtgen borcama 170 derece önceden ısınmış fırınımıza alt üst ayarda kontrollü şekilde 20 dk pişirelim.Kürdan testi yapmadan çıkartmayın.
  • Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
  • Tereyağı ve krem santi hariç tüm malzemeleri tencereye alıp çırpıştırıcı ile çırpalım .
  • Ardından ocağa alalım kaynadıktan sonra içerisine tereyağ atalım karıştıralım iyice yedirelim.
  • Ardından kremamızın ılıması için kenara koyalım.
  • Krem şantiyi atıp mikserle karıştıralım.
  • Soğumuş kekimizin üzerine soğuk süt ile ıslatalım.
  • Ardından 5- 10 dk sonra kremamızı dökelim ,her yerine eşit şekilde düzleyelim.
  • Üzerlerine muzları bütün veya yarım şekilde dizelim.
  • En üstüne çikolata sosumuz için kremamızı tavaya alıp ısıtalım (kaynatmayalım) içerisine bitter çikolatamızı ilave edip üzerine gezdirelim .
  • İstenilen şekilde süsleyelim. 2 -3 saat dolapta dinlendirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder