Nefis Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet elma
- Kırılmış fındık
Nefis Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yoğurt, şeker, vanilya ve sıvı yağı mikser ile çırpıyoruz.
- Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıp dolaba kaldırıyoruz bu kekin sosu olacak.
- Kalan karışımın içine yumurtaları kırıp çırpmaya devam ediyoruz.
- En son olarak un ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
- Kekin kıvamı hafif yoğun olmalı.
- Hamuru yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküyoruz.
- Üzerine kabuklarını soyduğumuz elmaları ince ince doğrayıp diziyoruz.
- Dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
- En son fındıkları serpiştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra sosu üzerine döküyoruz.
- Ben kürdan ile bir kaç delik açtık keke.
- İsterseniz sizde öyle yapabilirsiniz.
Daha sonra bir kaç saat dinlendirip servise sunuyoruz afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder