Dondurma Kurabiye Tarifi

 

Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 – 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Dondurma Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Margarin, sıvı yağ, yumurta ,nişasta ve pudra şekerini mikser ile çırpıyoruz .
  • Daha sonra un, vanilya ,kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Yoğurduktan sonra damla çikolatasını ekleyip çok az daha yoğuruyoruz.
  • Dondurma kaşığına hamurdan koyup hafifçe bastırıp ve kaşığı ters çeviriyoruz.
  • Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede 15 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.

Yorumlar