31 Mart 2021 Çarşamba

Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta(sarısı üzeri için)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • 2,5 su bardağı un

    Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında olan margarini sıvı yağı, yumurta akını, şeker, tuz, kabartma tozu ve çörek otunu bir kaba alalım.
  • Malzemeleri elimizde güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra yaklaşık iki buçuk su bardağı unu yavaş yavaş ilave edelim.
  • Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
  • 160 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Not:eğer kurabiyelerinizin dağılmamasını istiyorsanız fırını önceden ısıtalım fırından çıkan kurabiyeleri servis tabağına almadan soğumasını bekleyelim.

    Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder