Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin yada tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta(sarısı üzeri için)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı çörek otu
- 2,5 su bardağı un
Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda ısısında olan margarini sıvı yağı, yumurta akını, şeker, tuz, kabartma tozu ve çörek otunu bir kaba alalım.
- Malzemeleri elimizde güzelce karıştıralım.
- Daha sonra yaklaşık iki buçuk su bardağı unu yavaş yavaş ilave edelim.
- Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
- 160 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
Not:eğer kurabiyelerinizin dağılmamasını istiyorsanız fırını önceden ısıtalım fırından çıkan kurabiyeleri servis tabağına almadan soğumasını bekleyelim.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder