31 Mart 2021 Çarşamba

Lavaş Tarifi

 

Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Lavaş Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri bir araya getirip kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.
  • Bu hamurdan 14 adet ceviz büyüklüğünde beze çıkıyor.
  • Bu bezeleri altına üstüne un serpiştirerek merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  • Açtığımız bezelerin yedi adedinin üzerini yağlıyoruz.
  • Diğer yağlanmamış bezeleri yağlanan bezelerin üzerine kapatıyoruz. Arası yağlı olduğu için istediğimiz büyüklüğe kadar ( tavamızın büyüklüğüne göre ) merdane ile un serpiştirmeden açalım.
  • Tavamızı bir fırça yardımı ile yağlayalım.
  • Hamurumuzu tavaya bırakalım altını üstünü pişirelim böylelikle iki lavaşı birlikte pişirmiş oluyor ve zamandan tasarruf ediyoruz.
  • Pişerken kenarlarından katının ayrıldığını göreceksiniz.
  • Arkalı önlü pişirdikten sonra tavadan alıyor ve bir örtünün içerine bırakıyoruz. Lavaşlarımız hazır. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder