Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Lavaş Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri bir araya getirip kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.
- Bu hamurdan 14 adet ceviz büyüklüğünde beze çıkıyor.
- Bu bezeleri altına üstüne un serpiştirerek merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- Açtığımız bezelerin yedi adedinin üzerini yağlıyoruz.
- Diğer yağlanmamış bezeleri yağlanan bezelerin üzerine kapatıyoruz. Arası yağlı olduğu için istediğimiz büyüklüğe kadar ( tavamızın büyüklüğüne göre ) merdane ile un serpiştirmeden açalım.
- Tavamızı bir fırça yardımı ile yağlayalım.
- Hamurumuzu tavaya bırakalım altını üstünü pişirelim böylelikle iki lavaşı birlikte pişirmiş oluyor ve zamandan tasarruf ediyoruz.
- Pişerken kenarlarından katının ayrıldığını göreceksiniz.
- Arkalı önlü pişirdikten sonra tavadan alıyor ve bir örtünün içerine bırakıyoruz. Lavaşlarımız hazır. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder